Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Vill du verkligen ha en relation?
Ibland behöver vi vara själva. Ibland vill vi vara själva. Kanske när vi nyligen har avslutat en relation och behöver tid för att gå igenom en sorgeprocess, titta lite djupare på vem vi egentligen är, vad vi behöver och längtar efter. Det är naturligt. Att springa direkt in i en ny relation kan vara en flykt från att inte våga eller vilja möta sig själv på djupet.

En annan sak är att inte vilja ha någon relation för att vi inte har tid, vilket har blivit en alltmer vanlig orsak till att många väljer att inte gå in i en relation. I vår stressade tillvaro har vi inte tid att engagera oss i en annan människa eller i oss själva, vilket det egentligen innebär att vara i en relation. Vi har så fullt upp med allt annat så att kärleken är det som får plockas bort först ur den fullproppade kalendern.

Det tar tid att ha en relation, det är energikrävande. Och det är jobbigt och besvärligt… Det är här något måste ha gått snett.

”Jag har det så bra själv, jag trivs så bra med mitt liv just nu. Jag orkar inte gå in i en relation.” Jag har hört många säga det här och jag har vid något tillfälle även sagt så själv.

Att ha en relation ska egentligen vara en bonus, det ska tillföra något, någonting positivt, en ytterligare dimension av livskvalitet i livet. I kärlek finns det inte något som ska behöva kännas som så krävande att man inte orkar med det. Kärlek är också att ge varandra det utrymme man behöver för att växa och utvecklas. Kärlek är inte en liten bur som man behöver stänga in sig i och så är inte heller en relation, en äkta, kärleksfull, realistisk relation.Spa