Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Läckert!
Västkusten är Västkusten
En plats som är rik på kulturliv är ön Tjörn på Västkusten. Björholmen Marina Sealodge ligger på öns nordvästra spets och utgör en inspirerande bas för att upptäcka ön. Själva färden mot Björholmen bjuder på en konstnärlig upplevelse i sig. Man färdas över de höga Tjörnbroarna med milsvid utsikt över hav och öar, vidare över den grönskande ön för att slutligen nå Björholmen, ett litet samhälle där de vita husen ligger tätt tillsammans. På bryggan ligger Björholmen Marina Sealodge, sedan tar Stigfjordenarkipelagen och det öppna havet över.

En del av öns rika kulturliv finner man endast fem kilometer från Björholmen. Ett härligt sätt att ta sig dit är med cykel som hotellet kan förse gästerna med, efter endast en kvarts trampande når man sedan Skulptur i Pilane och Pilane gravfält. Detta är en spektakulär plats där fornlämningar från stenåldern under sommarhalvåret även utgör en utställning för modern konst med verk av konstnärer från hela världen. Här samsas gigantiska och överraskande skulpturer med får som stilla går och betar.

En annan av öns etablerade platser för konst är Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn. Museet är en nordisk konstskatt men även konstnärer från övriga världen utgör en del av den föränderliga utställningen som växt sig allt starkare sedan starten år 2000.

Konsten är också närvarande på Björholmen. Restaurangens väggar är klädda med konst i marint tema, både permanent och det som utgör en utställning med möjlighet att köpa med sig hem. En konstart det är svårt att få nog av är utsikten som bjuds från restaurangen, sommarens uteservering på bryggan, badtunnorna eller bastun längst ut på bryggan vars stora glaspartier ramar in hav och klippor.
Spa