Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Värkpaket eller smärtfri?
Detta är berättelsen om Ingrid, 65 år från Västerås, som varit kroniskt sjuk länge. Ett halvår efter att ha provat något nytt, går hon nu långa promenader med hundarna igen. Utan den smärta som följt henne så länge.

Efter ett långt friskt liv reducerades Ingrid till ett värkpaket med värk från midjan och uppåt. Ingrid ringde vårdcentralen där läkare konstaterade diskbråck och ordinerade träning hos en sjukgymnast. Hon fick ett träningsprogram som hon följde till punkt och pricka.

– Jag tränade, men det bara fortsatte att värka, säger Ingrid till vlt.se.

När hon klagade uppmanades hon att ge träningen lite tid. Det kunde dröja innan hon märkte av resultat.

– Jag låg på golvet och tränade fastän det gjorde så fruktansvärt ont.

I november stod Ingrid inte ut längre. Det skar som knivar i henne.

– Jag fick smärtstillande. När det inte hjälpte fick jag morfin och fler värktabletter. Morfinet blev jag lullig av. En morgon vaknade jag av kramp kring hjärtat. Läkaren skrev ut avslappningsmedicin. Jag orkade ingenting, låg bara. Min man skötte allt.

I december krävde mannen upprört att Ingrid skulle röntgas. Redan dagen efter hans samtal med läkare fick hustrun en röntgentid. På röntgen konstaterades en kotkompression och tre brutna kotor. I slutet av februari fick Ingrid diagnosen benskörhet.

Under tiden hade Ingrid börjat låna grannens BEMER. En tunn madrass att ha under sin bäddmadrass i sängen. Ingrid tyckte sig märka en förbättring redan efter två veckors användning.

– Jag kände hur jag blev bättre och bättre. I mitten av februari köpte jag en egen BEMER. Maskinen har förändrat mitt liv!

– Det kostar mycket, men är ändå inte dyrt. När jag mådde som sämst kände jag mig skamsen och värdelös av att bara ligga i sängen hela dagarna. Jag är en aktiv person som alltid måste hålla på med något för att trivas. I dag kan jag arbeta i trädgården, och umgås med vänner igen. Jag mår bra. Det är förstås ovärderligt.

Ingrid använder BEMER varje morgon, kväll och natt. Det är ju lätt när en ändå ligger i sängen!

Ja, det finns hundratals liknande historier i Sverige. Men BEMER, eller liknande kunskap, används inte i vården. En miljon människor använder BEMER i världen. I Tyskland, Schweiz, Finland, Ungern osv använder läkare denna medicinska teknik för att öka mikrocirkulationen. Då får cellerna sitt syre och sin näring till gagn för bl a cellandning och energiproduktion. Med detta stöd hanterar sedan kroppen själv orsakerna till smärtan.
vlt.seSpa