Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Underskönt Japan på västkusten!
Varberg stadshotell och Asia spa.
Ett myllrande folkliv och en färgsprakande torghandel är vad som möter oss när vi går över Sveriges största torg. Varbergs torgmarknad anses av många vara den bästa i landet. Omsättningen är den högsta i hela Sverige och hit vallfärdar människor varje onsdag och lördag för att delta i kommersen och samvaron.

Alldeles intill ligger Varbergs stadshotell & Asia spa där vi ska tillbringa ett dygn. Den gamla delen av hotellet är 110 år och den nya utbyggnaden är ett perfekt exempel på hur ett stadshotell i 2000-talets anda kan se ut och vara. Vårt rum ligger i den nya delen som kallas Boutiquedelen. Här finns det designrum och sviter med olika teman. Ett rum går i sydafrikansk kolonial stil, ett annat är mer klassiskt och elegant med vackra Ralph Laurentapeter, allt perfekt färgmatchat. I korridorerna lägger vi genast märke till de speciella fåtöljerna och de utsökta och eleganta lamporna som verkar vara ett signum i hela hotellet. Ägarna Lars-Olof Oskarsson och Anna Riis reser mycket, gärna i Asien och de har plockat med sig alla fantastiska föremål, inredningsdetaljer och möbler till Sverige. Det var också på en resa, denna gång till Kanarieöarna 1998, som idén till spa-avdelningen föddes. Hela takvåningen inrymmer det speciella spat som går i österländsk anda. Tanken var att ha ett helt eget koncept som skiljer sig från andra spaanläggningar i närheten. Spabesöket ska vara en upplevelseresa kombinerat med sköna avslappningsytor för lugn och integration. Nyfikenheten och upptäckarlusten hos ägarparet präglar hela miljön och atmosfären. Kunnigheten hos medarbetarna är också viktig och ett tecken på det är att den behandlingsansvariga också är utbildad homeopat.

Vårt rum är en upplevelse i sig, allting går i benvitt och guld. Sängen är stor och rund och har precis som sängarna i de andra sviterna Chesterfieldgavlar. Hela sviten andas Las Vegas och vi förväntar oss nästan att Elvis ska knacka på dörren vilken minut som helst. Vid den rymliga jacuzzin står två badankor och väntar på sällskap och även duschen är så väl tilltagen att två personer lätt kan duscha samtidigt. Lamporna är även här som konstverk och de vackra guldfärgade engelska bordslamporna kompletteras med elegant fiberoptik i taket. När jag öppnar lådan där fönen förväntas ligga ser jag ännu ett bevis på hur välutrustat detta hotell är. Här gör fönen sällskap med både plattång och locktång. I barskåpet finns vatten och läsk och även detta vittnar om ägarnas medvetna omtanke om gästernas välbefinnande. Ingen lättillgänglig alkohol är en del i hälsolinjen.

Iförda de sköna badrockarna hotellet tillhandahåller tar vi oss till spa-avdelningen, som är under utbyggnad med blivande tempelrum för vila, ljusterapi och ett mörkerrum. Ur högtalarna strömmar musik av Snatam Kaur, i korridorerna sprider sig en välbehaglig doft av rökelse när vi går upp på takterassen efter en traditionell japansk tvagningsceremoni. Det regnar ute och vi sjunker ner i de varma källorna med utsikt över takåsar, Varbergs fästning och havet. Avslappnade och med en skön känsla i kroppen går vi vidare till den omtalade Vitality-poolen med sina 32 stationer. Vattenstrålarna masserar ryggen, nacken, fötterna och hårbotten. Det är en kombination av muskelträning och massage. I en av stationerna är strömmarna så starka att bikiniöverdelen får sitt eget liv, kanske en hel baddräkt vore att föredra här.

Bastuavdelningen är ännu en upplevelse, den mosaikbeprydda saltbastun, en vacker ametistgrotta, rosenkvarts och bergkristaller och ångbastun som ser ut som ett rymdskepp a´ la Startrek. Sedan en doftande dusch med färgterapi.

Inget kan väl passa bättre som avslutning än en skön stund i hängmatterummet med vidsträckt utsikt över Varberg. Vi sjunker djupt in i ett meditativt tillstånd och njuter av det välbehag och lugn som en stilla vaggande hänggunga kan erbjuda.
Spa