Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Ung och frisk lite längre
Att leva är som att kasta pil på en biologisk darttavla. En del pilar hamnar i C-rutan - c som i cancer. Tio pilar där, enligt professor Oscar Fernandez-Capetillo vid Karolinska Institutet, ger cancer.

Sådana pilar består av rökning, negativ stress, övervikt, stillasittande och felaktig kost. Genom att undvika detta ges större utrymme för kroppens egen förmåga att hantera sina tio biljarder celler (tio miljoner miljarder celler).

Hela tiden delar sig varje cell i två. Friska celler dubblerar sig och kan tränga bort sjuka celler. Ett synligt bevis är våra leverfläckar som är resten av en sådan process där det friska vunnit. Problemet är att sjuka celler också delar sig. Om vårt immunsystem är i balans, så ordnar det sig. Men om inte...

Åldrande är en naturlig effekt av tiden. När tiden går, så hinner många pilar kastas. Förr eller senare är c- rutan eller andra sjuka rutor nära sin gräns. Systemet blir för påfrestat och en allvarlig sjukdom bryter ut.

Men om kroppen får hjälp så att skadade celler dör och de friska tar över, då stoppas sjukdomen inifrån.

Wellnesspatrullen testar en rad metoder, utan biverkningar, för att hålla den biologiska kroppen frisk. Det går ganska bra. Mer om detta i senare artiklar och samtidigt finns redan många artiklar här på sidan. Skriv in något i sökrutan och kolla!
World cancer research fund
Liv
Spa