Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Triangeldraman
Triangeldrama, ett av de mest populära teman som finns i kärleksfilmer. En tredje person kommer in och rör runt i grytan hos ett etablerat par eller två personer blir kära i samma. Vem ska få vem, hur kommer det att sluta? Många är det som roas av att se detta på film eller läsa om det i en roman. Många är det som oroas när det händer i verkligheten.

Det finns alltid två sidor på ett mynt brukar vi säga, men när det gäller triangeldraman finns det tre sidor att titta på. Alla tre är människor, med längtan, med kärlek, med behov. Alla tre var en gång i tiden små barn som trodde att livet var enkelt och okomplicerat.

Plötsligt är det inte lika enkelt längre. Många är det som någon gång hamnar i något av de tre hörnen i triangeln. Finns det ett hörn som är bättre än det andra? Det är tre roller, vi kan kalla dem lite oromantiskt för offret, brottslingen och medbrottslingen. Har du varit i någon av dessa tre roller? I vilken då? Går det att ha förståelse för de andra två?

Vi människor har så lätt för att döma andra och det som är intressant när det gäller triangeldraman är att det faktiskt hos olika människor finns dömanden som gäller alla tre hörnen. Jag skulle aldrig, aldrig…minsann… är något som många kan säga, men vem vet förrän livet har visat hur det känns att stå där i någon annans skor. Dessa skor, som du tror är någon annans, kanske en dag visar sig att de passar dig också.

Att gå i någon annans skor, att tänka sig in i en motparts roll, hur gick det till, hur hamnade han eller hon där? Att inte döma andra så hårt, att aldrig säga aldrig, gör i slutändan att du inte heller dömer dig själv så hårt.Spa