Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Wellnesspatrullen har sett TeaterX flera gånger
TeaterX
Individer, grupper, organisationer och samhällen förändras konstant.
Med medvetenhet, dialog och öppenhet skapar Teater X förutsättningar för individen att dra nytta av förändringen, snarare än att drabbas av den.

”Att bli berörd bortom intellektet ger möjlighet till transformation.”
Några publik/deltagarcitat:
”Ni blåste mig av stolen, det var bland det bästa jag någonsin sett och hela upplevelsen var väldigt häftig”
"Helt fantastiskt. Vilken fingertoppskänsla, vilken hjärtfiber, vilken livsnärvaro."

"Åh vad glad jag blev av kvällen!! Jag skrattade och grät, det var lättsinnigt och djupt. Läkande!!"

I denna interaktiva föreställning delar vi upplevelser med varandra om hur det är att vara människa i förändring. TeaterX bjuder oss på playback-teater, dvs. lyssnar till berättelserna och gestaltar dem på scenen genom improvisation. Den här föreställningen är något för dig som jobbar med förändringsarbete eller själv står inför, är mitt i eller just har gått igenom förändringar. Helt enkelt alla som har någon relation till förändring.

Playback är interaktiv teater i flera dimensioner; sång, musik, poesi och dans. Våra spegelneuroner aktiveras. En oskriven föreställning växer fram i samskapandet mellan deltagare och skådespelare.

Playbackteater används för att fördjupa och bredda dialog och samskapande och är ett utmärkt verktyg för att stödja komplexa förändringsprocesser där många olika perspektiv möts.

Med spontanitet, lyhördhet och respekt för varje människas berättelse skapar playbackteater ett möte mellan människor. Alla har vi något att berätta och ofta känner vi igen oss i varandras berättelser. I playbackteater ryms både det roliga, det allvarsamma, det vackra och det dråpliga. Den personliga berättelsen gör det allmänmänskliga nära och levande. En spelledare ställer frågor och är länken mellan publik och ensemble och lotsar berättelserna genom playbackteaterns former. I händerna på aktörer och musiker kommer berättelserna sedan till liv.

Teater X har funnits sedan 1999 och består av 12 medlemmar; aktörer, musiker och conductor. För mer info om Teater X, se http://www.teaterx.se.
Spa