Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Tankens magi - del 3
Kanske ska du läsa del 1 och 2 först av Wellnesspatrullens besök på ett föredrag av Boris Aranovich.

"Jag älskar dig", verkar vara den öppnande informationen i kroppen och universum!

Flödet tilltar i en ömmande muskel, värk kan försvinna och större mirakel än så har hänt för den som tror på det. Tror? Ja, det har inget med religion att göra, även om tron kan försätta berg ;)

Det handlar snarare om att undvika misstroende, skepticism och allmän negativitet. Sådan stoppar flödet och kroppsliga symptom har en tendens att rada upp sig på grund av energimässiga blockeringar i kroppen. Eller i organisationen och samhällskroppen.

Effekter i kroppen - friskt och spänstig, eller sjuk och gammal - styrs av samverkande faktorer. Händelser i omvärlden påverkar oss. Men en och samma händelse påverkar olika människor olika.

Starkt förenklat så styrs vårt undermedvetna av våra tankar i balans med vår själ. Men allt detta filtreras av vår attityd till livet. Har jag tillit, eller misstro? Energi, eller är jag ett offer?

Tillsammans påverkar detta våra tre autonoma nervsystem, självständiga nätverk av neuroner i mage, hjärta och huvud. Dessa tre centra sänder sedan olika signaler till kroppens celler.

Livet blir som mitt undermedvetna leder mig. En rakare ryggrad har visat sig ge mer energi och bättre hälsa, än gamnacken eller på anat sätt krum ryggrad.

"Jag älskar dig" är en kod för att öppna upp för kärleken vi alla är och består av. Denna öppna kraft kan utveckla oss inifrån och hjälpa oss att oftare vara i resonans med universum, det som är. Naturen både inom och utom oss själva. Kärlek är vår natur.

1. Andas in djupt till hjärtat
2. Håll andan och få kontakt med det undermedvetna
3. Andas ut i riktning för att läka/heala något.

Vi sänder då förvisso kärlek, men det goda som händer sker av och i universum. Tro inte att det är du eller någon annan "som fixar" det!

Försök inte bota, det betyder snarare bekämpa. Tro fullt ut på något större än dig själv och dina inlärda, kognitiva koncept. Att säga "ja" till något är att öppna upp för något nytt. Om jag "bara ska försöka" är som att säga till det undermedvetna att det inte går.

Värken i kroppen är som att det bor en "värsting" i kroppen. När den onda delen blir älskad full ut, så blir denna "värsting" sedd och respekterad. Så får jag ont i en vadmuskel: "Jag älskar dig, värkande vad!"

Alla har denna okritiska förmåga att tro förbehållslöst - några minuter direkt när vi vaknar på morgonen. Då befinner vi oss i universum en liten stund!

För oss som inte hinner fånga detta tillfälle, finns det en övning som vi provade under Boris föredrag. Det fungerade inte bara för mig :)

Slappna av, var så närvarande och öppen i sinnet som möjligt. Blunda. Står bekvämt med armarna vid sidan. Tänk dig och se framför dig hur dina bägge armar höjer sig. Till din förvåning, kommer det att ske. Och när armarna är en bit upp och du bara är medveten om det, så har du direktkontakt med verkligheten. Universum. Då kan du ge kärlek åt någon eller någon ömmande kroppsdel!

Ja, om du fortfarande tror att detta är hokus pokus, ber jag dig prova istället för att döma. För i kontakt med sitt undermedvetna kan saker och ting omprogrammeras - och det kan kanske det vara värt. Att riskera sina koncept och ge sig ut i det intellektuellt okända ;)

Belöningen blir den inre frihet som ger ett rikt liv, oavsett inkomst!Spa