Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Tankens magi - del 2
Inte för att idealisera kvinnan, men kanske för att lyfta fram det feminina, fortsätter här artikelserien om tankens kraft.

Wellnesspatrullen har varit på föredrag med Boris Aranovich.

Det maskulina har byggt världen, som vi känner den, på gott och ont. Men verkar det inte som att det är hög tid att balansera upp detta strukturella och rationella - som faktiskt inte verkar vara förnuftigt i längden. Klimatkris, terror och psykisk ohälsa mitt i det materiella välståndet.

Det djupt irrationella i det rationella tänkandet är att man glömmer det undermedvetna. Det som faktiskt styr våra beslut och vad vi uppfattar av verkligheten. Den rationelle tror (läs att det står tror) att man kan tänka sig fram i livet. Faktum är dock att det medvetna jaget inte klarar mer än 5-7 informationsbitar samtidigt. samma sekund tar det undermedvetna emot miljontals informationer. Titta dig omkring i rummet du sitter. Inse hur mycket information där är. För att klara av tillvaron sker det mesta automatiserat, undermedvetet. Det rationella tänkandet har ingen kapacitet för denna informationsmängd.

Det som verkligen styr våra liv och beslut, det undermedvetna, kan bara påverkas med berättelser och fantasi. Intuition är logiken och detta är ju mer feminint än maskulint.

När vi, framför allt i unga år, är med om händelser så präglas vi. "Programmeringen" sker genom att mönster bildas av större eller mindre nätverk av neuroner. Ju större känsla i situationen, ju djupare avtryck i mönstret. Programmen i vårt inre är laddade med gamla känslor - emotionell energi som håller kvar mönstret.

Oönskade beteenden, ovanor, fobier osv kan försvinna när aktuellt mönster rensas bort. Först måste jag se mönstret, acceptera att det finns där och så småningom försonas med det. Då försvinner laddningen i det undermedvetna och därmed det oönskade beteendet.

1. Vilket problem vill du bli av med, eller är du orolig för?
2. Andas in den känslan och "bränn upp den" visuellt med en tydlig utandning.

Genom att acceptera att du är helt ansvarig för vad du upplever i ditt inre under ditt liv, så kan du förlåta och gå vidare. Låt destruktiva program i det undermedvetna lösas upp och försvinna.

Låt inte ditt ego bygga sin identitet på det du egentligen inte vill ska vara där. Egot har tunga investeringar i alla dina program. Inse det och släpp idén att du är ditt ego. Du är något mycket större än så!

Vi är alla en del av universum. När jag accepterar och tror på det, så öppnar det upp nya vägar med intuitionens hjälp. Kom i genklang, resonans, med det som är. Sluta kämpa emot.

Då kan du börja leva i tacksamhet för allt du är och har. Du behöver inte så mycket för att vara lycklig, när du uppskattar det du redan har. Som ditt undermedvetna tänker, blir det.

Så känn efter vad det är du vill uppleva och satsa på det!
Boris Aranovich, Tankens kraft på cellnivå, Axelsons gymnastiska institutSpa