Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Tankens magi - del 1
Tror du verkligen bara på det du kan se och ta på?

Oj, då är risken stor att du manipuleras av ditt undermedvetna. Den del av dig som väljer ut vad du ska uppfatta och göra i din vardag. Den del av dig som är "programmerad" av arv och miljö sedan du var liten. Ormskräck finns exempelvis lagrat från början i människan, men inte hur vi ska tänka i vår vardag. Det styrs av vår utväljande varseblivning. Du och jag har olika verklighetsuppfattningar beroende på våra olika, inre program.

Wellnesspatrullen var på en mycket stark föreläsning av Boris Aranovich. All kunskap i artikeln kommer därifrån :)

Den som bara tror på det påtagligt fysiska får det svårt att förklara hur olika våglängder skapar olika färgintryck i våra sinnen - och hur det är möjligt att ladda ned en film i mobilen och spela upp den. Det är kanske dags att acceptera att information (exempelvis radiovågor) styr energi, som i sin tur styr exempelvis olika symptom i vår kropp. För du har väl noterat att du kan uppfatta om någon tittar på dig, även om du inte "ser" det. Vi känner det energimässigt.

Om du vill sluta med en ovana, så är det det omedvetna tänkandet kring det hela du ska fokusera på. Att bara ändra beteendet leder till ständiga återfall. Den underliggande "programmeringen" behöver först ändras. Cirka 80 procent av våra tankar och beteende är automatiserat. Annars skulle vi inte orka med vår dag med alla intryck. Kom ihåg att det tog oss nära ett år att lära oss gå. Hela kroppen ska koordineras för att klara detta. Att lära sig cykla och simma var heller inte gjort i en handvändning. Men när vi kan det, så går det med automatik. Väl så, men vi behöver ändå se upp. För en del av vad vi har inprogrammerat skulle må väl av att ses i andra perspektiv. Allt som vi lärt oss är inte ändamålsenligt för oss som vuxna.

Stereotypiskt tänkande är att sitta fast i mönster. Vi är alla ansvariga för vårt liv. Problemen och möjligheterna vilar inom oss själva - ingen annan. Stängda dörrar, begreppet "nej" och skepticism blockerar vår egen utveckling. Vi blir då offer för vår egen feghet att prova nya perspektiv. Utvecklingens första, avgörande steg är öppenhet och en gnutta nyfikenhet.

Mentala toxiner (gifter) drar till sig problem och sjukdom. Den oroliga utstrålar oro och skapar oro. Andra människors undermedvetna registrerar direkt och reagerar direkt. Mental öppenhet och tillit attraherar livsflöde, energi. När oro skingras, ljusnar plötsligt livet. Och det är samma fysiska verklighet vi ser. Fast med "olika ögon". Vår utväljande varseblivning - selektiva perception - gör att vi ser en och samma tillvaro på olika sätt beroende på vårt tillstånd. Vill du att andra ska tycka om dig, så börja med att tycka om dig själv. Din inre övertygelse påverkar andras.

När du och jag väl inser att vi är en del av allt, så kan vi slappna av en smula. Då är det även lätt hänt att vi hamnar i flödet. Vi får större flyt i tillvaron. saker och ting går "vår" väg. Många i världen tror på en gud. Vi skulle kunna kalla det för ett högre medvetande, eller universum. Faktum är att du och jag är "som en gud" för våra egna celler i kroppen. De har alla en inbyggd intelligens och fungerar inom ett större system - oss.

Så lägg ned kampen mot livet, sjukdomar och annat du kämpar mot eller för. Kamp begränsar oss och skapar bara nya problem. Som offer i en lönlös kamp blir jag fortsatt sjuk och kanske bitter. Livet är större än individens enskilda kamp. Jag har inte en chans MOT livet. Chansen blir en realitet när jag slappnar av och agerar med livet.

Fortsättning följer i
Tankens kraft - del 2.
Boris Aranovich, Tankens kraft på cellnivå, Axelsons gymnastiska institutSpa