Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Tänk inte så mycket
Neymar, den brasilianske superstjärnan i fotboll, använder mindre än tio procent av en amatörfotbollsspelares hjärnaktivitet när han tar sig förbi motståndarna.

Det har japanska neurologer fastställt efter att ha studerat hans hjärna samtidigt som han spelade fotboll. Hans fotarbete är ”kusligt naturligt” och kan liknas vid att spela med en på slagen autopilot.

– Det är möjligt att det finns en genetisk faktor tillsammans med den typ av träning han utför, säger forskaren Eiichi Naito.

På frågan om Barcelonakollegan Lionel Messi eller Real Madrids Cristiano Ronaldo besitter samma egenskaper svarar Naito:

– Det är rimligt att anta att de skulle visa liknande nivåer i sitt fotarbete och teknik. Flera spelare i mästarlaget Barcelona testades och jämfördes med spelare i den spanska andradivisionen. Dock inte Messi, denna gång.

Kroppslig intelligens, hela kroppen spelar fotboll, inte bara huvudet! Detta gäller även när vi vanliga dödliga arbetar, samtalar eller är i naturen. Vi får så mycket mer ut av det - om vi inte tänker samtidigt!
Frontiers in Human NeuroscienceSpa