Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Storhet
Förlåt nu mig kära läsare, men exemplet på storhet kommer här från fotbollen. Vet att få är lika intresserade som jag i denna konstform - som jag gärna utövar tillsammans med andra som är både yngre och bättre!

Till dig som fortsatt att läsa vill jag kärleksfullt tipsa om att exemplet kan användas till alla områden i livet. Barnen, jobbet, mannen, den egna motionen/sporten...

När Friends Arena invigs fotbollsmässigt med landskampen Sverige - England, så gör Zlatan tre vackra mål och ett konstverk. Det senare inleds med an lång boll mot en utrusande målvakt. Zlatan springer allt han har mot nedslagsplatsen, men stannar upp och backar - innan målvakten gjorts sitt ingripande. Zlatan tar nu ytterligare några steg bakåt och träffar bollen drygt två meter upp i luften i en cykelspark. Bollen far som en projektil 32 meter och landar precis bakom mållinjen och studsar upp i nättaket utom räckhåll för den engelske storbacken. Ett av många konstverk, signerat Zlatan, genom åren.

Vad har då detta med vår vardag att göra?

Zlatan har vid flera tillfällen sagt att han ser lösningar på planen som han inte kan förklara, de dyker bara upp. Intuition och respons kommer så snabbt när chansen dyker upp att han ibland ser förvånad ut själv efteråt.

Hemligheten är att våga tro sig om att kunna bortom andras gränser. Att träna målmedvetet för att vara förberedd å chansen dyker upp. Och då kan det magiska hända, men bara om man är totalt närvarande och inne i spelet/livet/mötet/stunden!

Låt oss alla skapa magi i vardagen, utan pretentioner. Just do it!Spa