Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Mont Blanc ligger precis till höger utanför bild
Sommarvandring i Alperna
Schweiz är ett land med många sidor. Ett mörklagt bankväsende och en väldigt hög levnadsstandard. Samtidigt röstade hela 23 procent ja till att införa en villkorslös baslön i landet. Franska, tyska, italienska och schwitzer-deutch talas det i landet som olika modersmål i kantonerna.

Alperna har de också och de provades av Wellnesspatrullen. Vandringen började i vackra Caux, tusen meter över havet. Egentligen kan man med fördel stanna i Caux med Genevesjön drygt 600 meter nedanför sig. Speciellt som utsikten även innehåller vackra berg och snötäckta alptoppar.

Till Caux tar en sig lättast med "cable car" - ett tåg som snirklande tar resenären från Montreuex pågående jazzfestival, till en vacker plats mellan alptopp och Genevesjön.

Men efter ett tag vill en sträcka på benen och ge sig ut på äventyr. Som att vandra rakt uppåt mot Rochers de Naye, 2 042 meter över havet.

Ungefär tre timmar tar det att gå tusen meter rakt uppåt - om en tar stigarna som snirklar i cerpentiner kilometer, efter kilometer. Välordnat var det med rastplatser där vatten kunde fyllas på - och medvandrare var trevliga på alla sätt. "Bonjour", hälsade vi varandra vid möten och omkörningar. Inget skräp såg jag någonstans längs vägen.

Utsikten längs vandringen var "magnifique" och att nå toppen var - toppen!

Vandringen ned igen tog hårt på (nya) lårmuskler. Det kändes verkligen i flera dagar efteråt. Men vilken skön träningsvärk som gav minnet en extra dimension.

Wellnesspatrullen delar ut "dix points"!

Kommentera artikeln 
Namn: 
Kommentar: 
Ordverifiering: 
Skriv in de tecken du ser på bilden nedan.
Spa