Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Smörj huden inifrån med superfrukten avokado
Krämer, serum och ansiktsmasker i all ära, men kanske ännu viktigare är de ämnen som når huden inifrån. Jag har tidigare tagit upp vikten av en kost rik på omega-3 från fet fisk och alger, och nu är det dags att nämna ännu ett superlivsmedel som kan göra under både för in- och utsidan, nämligen avokadon.

Avokado är exempel på ett livsmedel som du både bör äta regelbundet (förslagsvis en halva om dagen) och kan göra härliga ansiktsmasker av (se förslag längre ned). Stenfrukten kommer ursprungligen från norra Sydamerika och var uppskattad av mayaindianerna, aztekerna och inkafolket.

Avokadon är rik på nyttigt enkelomättat fett, kraftfulla antioxidanter, lösliga fibrer samt E-vitamin, kalium, magnesium och folater. Avokadoolja med dess rika innehåll av E-vitamin används ofta i olika hudvårdande produkter, då man sett att denna verkar gå in i huden bättre än andra oljor och har fuktgörande och antiinflammatoriska egenskaper – faktorer som är viktiga för att bibehålla en ungdomlig hy och motverka ett för tidigt åldrande.

När du får i dig enkelomättat fett från exempelvis avokado, smörjer du huden inifrån. Oljesyra i det enkelomättade fettet har även den positiva effekten att den sänker det så kallade onda kolesterolet och höjer det goda, studier visar också att oljesyra kan ge ett visst skydd mot bröstcancer. Kalium, folat och magnesium är viktiga för hjärtkärlssystemet, antioxidanten lutein är oerhört viktig för synen, och listan kan göras lång på avokadons ytterligare välgörande egenskaper.

Ansiktsmask med avokado:
Mosa ½ avokado väl, blanda i 1 äggula och 1 tsk citronjuice. Smörj in över ansikte och hals. Låt verka minst 20 min och rengör sedan med ljummet vatten.

KÖP DINA KOSTTILLSKOTT PÅ EKOBUTIKEN.SE: http://www.ekobutiken.se/...Spa