Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Känner hjärtat på Lions Head Kapstaden
Så skapar du ett meningsfullt liv
Vad är egentligen ett meningsfullt liv?

Livet är komplext, så komplext att det är omöjligt för en människa att förstå det intellektuellt. Omöjligt att tänka sig till vad som är meningsfullt. För mig är livets djupaste sanningar som botten på havet. Stilla, tryggt och ändå i kontakt med allt det andra. Det stormiga havet, den spegelblanka ytan, kondensen som blir till ånga och regn. Kanske som snöflingor som målar marken vit eller regn som faller ner och ger näring till vår jord. Ner i våra bäckar så laxen kan ta sig hem. Ner till havet där ytan ständigt förändras. De har alla ett namn, alla ett syfte. Ändå är de alla samma?

Jag växte upp i en miljö där affärer och det mätbara premierades. Där känslor sågs som någonting negativt, någonting jobbigt som helst skulle undvikas. När jag skapat det livet som skulle göra mig lycklig, medias bild av framgång, kände jag mig olyckligare än någonsin. Desto högre upp jag kom på samhällsidealets trappa, desto olyckligare och ensammare blev jag. Även om mitt ego nu kunde kasta ur sig olika titlar, visa på alla saker jag skapat och ägde, så sa egot samtidigt. “Du behöver bara göra lite till sen kommer du bli lycklig”. När sen blev till nu hördes samma historia igen. Insåg att det inte finns något sen. Det var bara en illusion som spelades upp i mitt huvud för att jag inte vågade leva nu. Inte vågade stanna upp, känna efter och utifrån min kärna skapa ett det liv som är meningsfullt för mig. Det vackra med livet är att det förändras i varje stund, det gör också vad som känns meningsfullt. När jag insåg att sanningen fanns i mina känslor, i mitt hjärta och inte mina tankar förändrades livet snabbt. Lager efter lager skalades bort. Det sanna blev falsk och det falska sant. Det fanns en rik värld bakom mina tankar. En värld vackrare än just någonsin kunde tänka mig. Vägen till den världen gick går igenom hjärtat.

Vad känns meningsfullt för dig just nu? Vad vill du ändra på? Vad hindrar dig från att leva i det just nu? Vem säger emot ditt hjärta eller ego?

Ps. Följ gärna min resa som nybliven familj levandes i en husbil på min blogg HTTP://consciousdaddy.space/...
Spa