Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Ökat välbefinnande med grönt
Genom att leva i en stad med flera gröna platser, mår du bättre än annars. Till skillnad från lönehöjning eller befordran, så varar effekten av att flytta från betongöken till mer gröna områden!

Folkhälsan verkar öka markant och hållbart i och med att depression och ångestnivåerna sänktes och låg kvar på de lägre nivåerna, efter en flytt till det gröna.

Med andra faktorer som att gifta sig och vinna på Lotto, så avtar den höga nivån av välbefinnande efter ett halvår till ett år. Även effekten av en storvinst är tillbaka på basnivån då. Men inte när det gäller att bo grönt!

I studierna kunde man konstatera att det höga välbefinnande låg kvar även efter tre år!

Boende i gröna områden är mindre stressade än andra. De fattar mer balanserade beslut och de kommunicerar bättre.

Så långt från denna forskning. Wellnessguide har läst annan forskning som är väldigt konkret och fysikalisk till sin natur.

Oxidation bryter ned våra celler. Därför är antioxidanter bra. Oxidation påverkas till stor del av syrejoner, som är plusladdade. Antioxidanter är minusladdade. Nu till poängen:

Alla som gått ut efter ett regn, känner hur skön luften är. De flesta njuter av att se ut över havet eller fjället. Och de som verkligen har provat, älskar att pyssla med trädgård, jord och växter. Varför?

Jo, för att jordskorpan, vattnet ger oss elektroner och joner som är minusladdade. Det balanserar våra celler och välbefinnandet ökar!
Journal Environmental Science and Technology. Green park Co-author Mathew White, from the European Centre for Environment and Human Health at the University of Exeter, UKSpa