Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Soluppgång över Ålands hav
Nyponros och choklad på Hotell Havsbaden
Vi såg fram mot ett avkopplande dygn på Hotell Havsbaden i Grisslehamn, där vi bokat paketet Nyponros. Lite småhungriga gav vi oss av och såg fram mot ankomstkaffet med scones och nybakade kakor. Fredagstrafiken från Stockholm mot Norrtälje var minst sagt intensiv, mycket mer intensiv än vad vi räknat med, så det råd vi kan ge till andra är att starta tidigare!! Något sorgsna insåg vi att vi skulle missa den goda kaffebuffén som står framdukad mellan 14 och 17.

Skymningen hade fallit när vi anlände och det vackra huset med sina torn och tinnar såg sagolikt ut där det lyste upp vintermörkret uppe på berget. Hotellet har funnits i mer än 100 år, men låg tidigare nedanför, mot den lilla pittoreska fiskehamnen. Dagens hotell är sekelskiftesinspirerat och byggt under senare delen av 1900-talet.

Vi känner oss väl mottagna i lobbyn som är dekorerad med en riktig båt. Vi bestämmer oss för att äta tidigt för att kompensera för de missade sconesen och beger oss till vårt rum för att snabbt installera oss.

Rummet är inte så stort, men hemtrevligt, inbjudande och ljust med röda detaljer. Sängarna heter Bliss och kan anpassas till rätt komfort med hjälp av en fjärrkontroll. Utsikten bjuder på en glimt av Eckeröfärjan, havet och porten mot Åland.

Efter att ha tvättat händerna vid en handtvättspump placerad bredvid den stora båten i lobbyn är det dags att inta den stora matsalen. Vi får ett bord lite lagom avskilt placerat och väntar en stund på att få ett gott vin rekommenderat till maten. I vårt paket Nyponros ingår en trerätters middag där vi kan välja fritt från À la carte-menyn. Det största intrycket gjorde Najadlaxen som ingick i förrätten Grisslehamnsdelikatesser. Den smälte ljuvligt i gommen och fyllde sinnet med en längtan att få mer av den smaken. Efterrätten tillfredsställde både ögon och smaklökar med sitt stora bord fullt av kakor, ostar, desserter och godis.

Vi hann med en liten runda i byggnaden och fann en ovanligt skön massagestol i konferensrummet. 20 minuter massage både för rygg, nacke och fötter. Det var äkta Wellness.

Morgonen bjöd på en vacker soluppgång över Ålands hav. Vi intog frukostbuffén innan vi begav oss till den tillbyggda spa-avdelningen. Där rådde lugnet. Vi njöt av det varma vattnet i jacuzzin innan vi satte oss i den lilla ångbastun. Sedan var det dags för behandling. Chokladmassage är precis så lyxigt som det låter. En väldoftande olja av 70% kakao, kakaosmör, apelsin och mandarin masseras in i huden och ger en behaglig avslappnad känsla i hela kroppen. Efter massagen kan man låta oljan vara kvar ett tag på huden och låta den berikas av chokladens välgörande vitaminer, mineraler och antioxidanter, vilandes i en däckstol vid poolkanten med utsikt genom de stora panoramafönstren mot havet.
Spa