Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Svårt att tröttna på denna naturkraft!
När det är som bäst
Söndagar är bytesdagar i Åre. Kom med nattåget en sportlovssöndag och upplev halvtomma pister. Åk hem nästa söndag och du kan ha upplevt det Åre du drömmer om!

Vaknade, åt frukost, packade det sista, beställde taxi, borstade tänderna, bar ut grejerna och packade dem i bilen. Lastade ur vid Bahnhof, den gamla stationsbyggnaden som nu inrymmer charmigt café och dito effektförvaring.

Gick upp och tog första Bergbanan. Åkte halva backen till WM 6:an - liften som bär högt upp på fjället. Några åk i den decimeterdjupa nysnön och sedan transporten mot WM 8:an. Ljuvliga år med idel carving-svängar. Frös om händerna, tog en fika och messade en vän. Han med familj var på samma restaurang visade det sig och sedan följde en yster dans i backarna tillsammans.

Vi tog lunch i Hummelstugan - de flesta av oss föll för en mycket fjällspecifik, stenugnsbakad pizza med smörstekta kantareller och renskav!

Familjen skulle till Duved för att packa det sista. Innan vi skiljdes han vi frestas av kantslipning vid WM 6:an. Provade specialslipade skidor, föll pladask och uppgraderade skidorna. Sa hej till familjen och fortsatte sedan så småningom på egna, nyvallade, nyslipade lagg i pisterna. Fick en riktig fjällkick!

Drog ned till byn i sista åket och gjorde en "ski-in" på Max och tog en Friscoburgare med fjällvatten därtill!

Sedan till Bahnhof för att kvittera ut väskor, byta skidskor till boots och sedan sätta sig på cafét, i väntan på tåget, där detta skrivs! Livet är okej ibland!!Spa