Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Mindfulness är närvaro
Det borde vara lätt att sluta med att kämpa mot tillvaron – om man nu vet att det gör en lyckligare. Men ytliga tips biter inte. Det handlar till syvende och sist om att sluta föra krig mot sig själv. Den som mår bra inombords har inget behov att klaga på andra. Den som har ”spöken i garderoben” kommer, mot bättre vetande, att fortsätta sin omöjliga kamp mot livet.

Upptäck dina mönster. Observera dig själv och våga se vad du gör, känner och tänker. Be om feedback. Granska dina reaktioner efteråt – varför reagerade jag så på den lilla händelsen. Förstå dig själv – framför allt: ACCEPTERA det du upptäcker.

Acceptans är att sluta kriga mot sig själv och andra. Då står du bättre rustad att förändra det som behöver förändras. Att inte acceptera utgångsläget är som att inte veta varifrån du ska börja. Det är som att irra omkring i skogen utan karta och kompass.

En annan del av acceptans är att inte döma det du upptäcker i ditt beteende. Ju mer du kan se utan att döma, desto mindre kommer du att söka fel och irritera dig på andra. Så fort du tycker si eller så om något, så dömer du. Försök att inse att det finns olika perspektiv – och varför skulle just ditt vara det rätta. Eller hur kan du veta att den andre har så fel?

När du inte försöker motverka livet, så kommer du allt oftare att befinna dig i ”flow”. Saker och ting bara fungerar, du får ”tur” lite oftare. Du kommer delta i möten och händelser mer smidigt, utan att ditt ego måste markera sig på olika sätt.

Den som är närvarande i sitt liv och i varje stund, lever rikare än andra. Rikedomen är att vara mer lycklig, frisk och öppen i sinnet. Att acceptera sig själv och därmed andra, är öppningen till detta liv!

Vägen till närvaro:
1. Acceptera livet, sluta att kämpe emot det!
2. Upptäck dina egna mönster, känslor, tankar och beteende!
3. Beskriv gärna för dig själv vad du upptäcker!
4. Tyck inte, döm inte i tid och otid – fråga dig själv varför du reagerar som du gör!
5. Delta spontant och lätt i det som händer, utan att ditt ego måste ta plats!Spa