Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Balanserad människa?
Mat, träning och stress
Sofia Sjöström, duktig flicka, har alltid tränat. Mycket. Hon åkte sin första Kortvasa som 11-åring, prioriterade träning före lek, har utbildat sig till personlig tränare och självmant gått upp 05.20 för att krypa genom lera och bära andra människor på ryggen. Nu driver hon en av Sveriges största hälso- och träningsbloggar, med flera utmärkelser och priser.

Men Sofia vill också njuta av livet. Hon vill vara stark och hälsosam, och för henne är hälsa mycket mer än hantlar, proteinpulver och resultat. För henne är det lika mycket skogspromenader, choklad och vilodagar. För Sofia står helheten och enkelheten i fokus.

Sofias trovärdighet kan ligga i att hon även visar upp skuggsidan med hård träning, med att vara "duktig". Hon är en hälsoprofil med utmattningsdepression som diagnos.

Nu är det väl aldrig träningen i sig som skapar exempelvis en sådan diagnos. Orsaken står nog att finna i det som får oss att driva på så hårt - i helt olika frågor. Fundamentalismen finns i hela samhället, på olika sätt.

En av de vanligaste frågorna som Sofia får är "Hur får jag en putigare rumpa/mellanrum mellan låren?"

PT-Fias egna råd är snarare av typen:
Värdesätt det lilla. Kom långsamt i gång att röra dig mer regelbundet i vardagen. Minska lite på de snabba kolhydraterna!Spa