Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


10 gram om dagen ger elastiska blodkärl och ett normalt blodflöde i kroppen
Malou von Sievers 4 minuter om Choklad
Malou von Sivers gästas i TV 4 av läkare som guidar tittarna genom forskningsrön, trender och medicinska nyheter. Som mörk choklad!

Läkaren sammanfattar forskningsläget med att följande hälsofördelar är tydliga: En tredjedels risk för hjärtkärlsjukdom. Den antiinflammatoriska effekten motverka sjukdomar med inflammation som en drivande faktor, som exempelvis cancer.

Bättre humör, minne och sömn, jämnare blodsocker och insulinnivåer, mindre oro...

Bästa effekten uppnås om en samtidigt äter lite lök, bönor eller havregryn eller andra fibrer som bidrar till att flavanolerna i chokladen bryts ned i mindre delar och mer effektivt kommer ut i blodet och cellerna.

Vad är då doktorns ordination?

30-40 gram mörk choklad om dagen. Minst 60 procentig bra kakao. Trots att denna dagsranson ger 10 gram socker, så är det vanligt att en går ned i vikt med ett regelbundet intag. Priset för denna medicin är cirka sju kronor. (Exemplet utgår från Marabou Premium 70%)

Wellnessguide rekommenderar dock True Nordics choklad, 65 %, men som innehåller en garanterad mängd av 2 procent flavanoler. Det innebär att en bara behöver äta 10 gram choklad om dagen och få i sig endast tre gram socker för ungefär samma pris, åtta kronor.

http://www.tv4.se/...

Vill du veta mer om den enda hälsochokladen med ett hälsopåstående* från EU-kommissionen - kontakta per@navigatordialog.se

* 10 g om dagen ger elastiska blodkärl och ett normalt blodflöde.Spa