Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Leva friskt med god hälsa
Kanske är detta vad vi alla vill. Att leva ett friskt och härligt liv. Men stressen i vardagen och en stigande ålder skapar ofta besvär av olika de slag.

Det som lockar mig är att vara frisk och kunna träna. Det lockar mig inte att äta medicin och riskera biverkningar. Därav intresset för medicinsk teknik.

Wellnessguide har sedan 2008 inspirerat många till att prova saker som leder mot ett ökat välbefinnande i vardagen. Nu tar vi nästa steg in i hälsoteknikens värld.

Hälsoproblem och sjukdomar är bara toppen på isberget. De underliggande orsakerna ligger i att kroppens informationssystem inte fungerar som det ska. Att nervsystemet flödar av elektromagnetiska signaler vet många. Något färre vet att alla celler (t o m på molekylnivå) sänder och tar emot elektromagnetisk information. Lägg till att vi till drygt 70 procent består av vatten.

Vattnet är bärare av kroppens information. Vattnet finns inne i cellerna och i all vävnad, blod och lymfa. Vid exempelvis en inflammation eller tumör, så har vattnet en annan struktur och laddning än kring en frisk vävnad.

Tänk om det fanns ett sätt att återställa en sliten kropp, med en yngre och friskare informationsstruktur. Det skulle förbättra kroppens biokemiska reaktioner, som exempelvis anti-inflammatoriska processer. Inflammation anses för övrigt ligga bakom de allra flesta mänskliga sjukdomar.

Nu testar Wellnesspatrullen en enkel apparat som sänder svaga elektromagnetiska vågor för att öka balansen i kroppens vätskor. Efter två veckor sover jag djupt hela natten, vaknar pigg och entusiastisk. Min vad, som krånglat hela hösten och ett par månader in på nya året, har hindrat mitt fotbollsspelande. Nu den är frisk och stark igen.

Karolinska Institutet och Harvard University m fl har gjort studier på tekniken som fungerar som en stämgaffel för kroppens vätskor. När vattnet har rätt harmoni (normal struktur och en laddning av -70 mV) då är förutsättningarna för cellerna friska.

Vill du veta mer, skriv ett mejl till per@navigatordialog.se
Electromagnetic Biology and Medicine, 30(2): 80-85, 2011
Liv
Spa