Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Kul för barnen, skönt för föräldrarna!
Kundaliniyoga i fjällen
Kerstin inledde med en kvarts introduktion i denna flertusenåriga tradition, som åtminstone i Sverige mest lockar kvinnor. Varje morgon 08.45-10 hade denna energigivande kundaliniyoga lockat 7-10 deltagare.

Det pass Wellnesspatrullen besökte var fysiskt ansträngande på ett skönt sätt. (Hörde ni det, män?) Plankan är inte att leka med och att länge ligga och mjukt kicka med benen, är också skön träning med andlig centrering!

De flesta kroppsställningarna i kundaliniyoga är relativt lätta att utföra. Nästan alla människor kan göra övningarna även om man är lite äldre eller inte har tränat på länge. Du behöver inte vara vig eller i fysisk toppform för att kunna göra kundaliniyoga. I de flesta övningarna kombineras rörelser med intensiv eldandning, därför brukar man kalla kundaliniyoga för en aktiv och dynamisk yogaform. Kundaliniyoga är mer intensivt än klassisk hathayoga och iyengaryoga, men mindre fysiskt krävande än ashtangayoga.

I kundaliniyoga är det större fokus på den mentala och andliga delen av yoga.

Annars finns Härjedalens största och mest upplevelserika lekland i Aktivitetshuset. Ett eldorado för barn där hoppborg, hemliga gångar, rutschkanor och bollhav kan sysselsätta dem i timmar.

Aktivitetshuset i Lofsdalen är verkligen en plats där friluftsmänniskor, semesterfirare och härjedalingar kan mötas och umgås kombinerat med glädje, upplevelse och spänning. Att äta gott är förstås en populär aktivitet efter skidåkning, eller om vädret är dåligt.

Huset rymmer även världsliga aktiviteter som bowling, avancerad golf- och sportsimulator. I den kan såväl proffs som amatör träna och spela golf under mycket realistiska förhållanden. Sporter som t ex fotboll kan provas i mer lekfulla former.Spa