Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Klara småbarnsåren
Så här överlever ni småbarnsåren:

1. Beredd på förändring
Det är naivt att tro att livet ska fortsätta precis som förut. Om man inte köper sig en barnflicka och bara ser barnen när de är snälla, hela och rena, förstås. Många har en romantiserad bild av familjelivet och får en chock.
2. Realistiska förväntningar
Många har en idé om hur livet ska se ut och låter sin partner ansvara för att förväntningarna ska uppfyllas. Men din partner vet inte vad du drömmer om. Sätt er ner tillsammans och var ärliga med vad ni förväntar er av livet som mamma och pappa.
3. Ta hand om er själva
Fortsätt att vara två vuxna individer och inte bara föräldrar. Bejaka era intressen och förverkliga era drömmar.
4. Destruktiva konflikter
Se upp när samma konflikt dyker upp om och om igen med samma innehåll, samtidigt som tonen blir alltmer negativ. Det är inte bra för någon. Ofta kan man gå efter att det som leder till något bra, och får föräldrarna att må bra, även är bra för barnen.
5. Våga säga ifrån
Var inte rädd för att inte alltid vara populär hos barnet. Även om barn inte blir nöjda direkt kommer de att bli det med tiden, eftersom de får glada föräldrar som orkar.
6. Visa känslor
Håll relationerna i familjen levande. Föräldrar borde inte ställa så höga krav på sig själva att vara snälla och pedagogiska hela tiden. Barn behöver lära sig hantera känslor som sorg, rädsla och ilska. Visar man inte känslor hemma kan en spricka mellan föräldrarna uppstå.
7. Bli inte åskådare
Om man inte tillåter känslor hemma får man kanske en familj utan bråk, som fungerar bra rent praktiskt, men man förlorar passionen. Den kan inte bara vara knuten till sexualitet utan kräver att man ser varandra som människor. Vi måste få möjlighet att vara de vi är.
8. Ta era behov på allvar
Idén om att man alltid ska möta sina barn med öppna armar, och att allt ska vara barnvänligt, är inte vägen till en lycklig familj. Om du sitter i din fåtölj och läser har du full rätt att be barnen gå i väg och leka någon annanstans.

Skicka och publicera en Wellnesstips 
Namn: 
Email: 
Både namn och email publiceras.
Rubrik: 
Text: 
Max 250 tecken.
Ordverifiering: 
Skriv in de tecken du ser på bilden nedan.


Spa