Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Kärleken kan inte dö!
Har du någon gång hört någon säga att kärleken dog eller att kärleken tog slut? Det är ett missförstånd. Kärlek kan aldrig dö. Relationer kan avslutas, men kärlek kan inte dö. Attraktion kan falna, men kärlek lever för alltid.

Vi kallar det för kärlek, men är det verkligen kärlek? Om den dör, om den upphör, om den till och med omvandlas till hätska känslor, var det ens kärlek, äkta kärlek, från början?

Om du kallade det kärlek, det du kände för någon ett tag, men sen slutade att känna, så var det kanske inte alls kärlek, utan något annat. Du trodde att din partner skulle fortsätta att vara så som den du förälskat dig i, men sen visade det sig att den bilden inte alls stämde längre och du sa att kärleken tog slut.

Kärlek tar inte slut, kärleken är evig. Du förälskar dig i någon som om den personen är ett objekt, som om kärleken hänger samman med en person. Ofta är det kanske inte ens personen utan bara en bild som du målat upp av någon, en idealbild som du projicerar. När det sedan visar sig att den bilden inte stämmer så svalnar känslorna.

Äkta kärlek är kanske mer sällsynt i relationer än vad du tror, men samtidigt så finns den där hela tiden. I dig! Den varma känsla du känner är äkta, men projiceringen utanför dig själv gör dig ofta besviken. När en relation tar slut är det inte synonymt med att kärleken tar slut. Den lever vidare hela tiden. När din partner lämnar dig försvinner inte kärleken tillsammans med denne. Den finns kvar. Den finns alltid kvar i dig. Det du behöver börja göra är att se att kärlek inte är något du får utifrån, från någon annan, utan att kärleken finns där och har funnits där hela tiden. I dig.

Kommentera artikeln 
Namn: 
Kommentar: 
Ordverifiering: 
Skriv in de tecken du ser på bilden nedan.
Spa