Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Hur blir du kär?
Har du en relation? Har du träffat någon ännu? Har du mött någon ny? Är du inte tillsammans med någon? Varför är du inte tillsammans med någon?

Frågorna brukar hagla över dem som inte lever tillsammans med någon. Kanske speciellt när en relation är avslutad och det gått ett tag utan att den personen inlett en ny. Frågor som kan vara ganska påträngande och enerverande för den tillfrågade. Speciellt när de följs av analyser och förslag på tillvägagångssätt för att lösa den i de frågandes synsätt hopplösa livssituationen.

Kanske det finns många potentiella, kanske till och med många som visar intresse, men detta intresse måste ju vara ömsesidigt för att det ska bli något. Ett faktum som ofta förbises och sedan kommer frågorna som knappast leder någon vart.

Men hon då, är inte hon fin, varför tar du inte henne?

Vad är det för fel på honom då, skulle inte ni passa bra ihop?

Är det en matchmaking i hjärnan som gäller? Behövs det förklaringar till varför den tillfrågade inte har några känslor för en viss person? Är det meningen att kärlek ska uppstå i hjärnan och inte i hjärtat? Ska inte attraktionen väckas i kroppen? Ska vi välja ett bra parti, söka en partner på logiska grunder?

Kärlek kan man inte tänka sig till, kärlek är en av de stora magiska krafter som gör sig bäst som ett mysterium. Kärleken väljer, att försöka tvinga sig till att vara tillsammans med någon i en resonemangsrelation för att passa in i omvärldens värderingssyn är kanske inte något alla vill göra. Inte heller att bara ”ta någon” av dem som uppvaktar för att ”ha någon” utifrån rädsla för att vara ensam. Låt kärleken välja hur den ska reflekteras när det är dags och försök släppa de projiceringar som kommer från den egna rädslan eller den förutfattade meningen om hur det ska vara. Kärleken är större än så.Spa