Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Hästkur för hela kroppen
Tror du på personer som har betalt för att säga att just deras råd är bäst? Tror du att vetenskapen alltid är vetenskaplig? Eller tror du på det som fungerar i praktiken?

Om den multinationella chokladföretaget finansierar en studie på choklad och finner att mörk choklad är vetenskapligt bevisat bra för än det ena, än det andra – är det verkligen så då? Om det stora läkemedelsbolaget till stor del finansierar institutioner och professurer, vid t ex Karolinska sjukhuset, som råkar komma fram till att högt kolesterol är farligt (och att bolaget i fråga tjänar miljarder dollar årligen på kolesterolsänkande medicin) – är det helt säkert att det är sant då?

Föraktfullt talas det om anekdoter i den medicinska världen. Det vill säga att individer och grupper av människor blir friska av en viss metod (som inte har med medicin att göra). Men att underlaget är för litet och att inga som helst slutsatser kan dras. Som att fettrik mat mättar och är en väg mot lägre vikt.

Var skeptisk till experter som säger saker utifrån stora forskningsprojekt. Fråga dig vilka som betalar dessa projekt och vad de vill ha tillbaka på sin investering. Oftast är det livsmedels- eller läkemedelsbranschen som betalar de stora projekten. Coca Cola och McDonalds är stora finansiärer av forskningsstudier. Alla universitet i USA sponsras tungt. Gissa vad de kommer fram till och varför det råkar ligga i linje med finansiärens intressen!

Lyssna mer till ditt eget sunda förnuft och ta till dig berättelser från människor som provat något annat än finansiell medicin – om du dessutom vill slippa biverkningar genom att satsa naturligt på att hjälpa din kropps inneboende förmåga att läka sig själv.

Ett vanligt sjukhus i Norden kan idag mäta fyra typer av elektrisk ström i kroppen. Hjärtats EKG är väl det mest kända exemplet. Ändå är klassisk medicin fast i att betrakta kroppen som en slags kemisk fabrik. Livskraft och elektromagnetiska vågor, tas bara med som en marginell företeelse…

Hästkur: Mannen i Stockholm, som var på kurs, berättade att hans häst tyvärr måste avlidas. Det gick inte att rädda den, hade veterinären sagt. Dagen efter kom han tillbaka och berättade att hästen var frisk. Kvinnan på samma kurs berättade då om sin katt som också skulle avlivas på grund av underlivsproblem som inte gick att opereras. Katten kunde inte röra sig och hade stark smärta.. Den katten levde nu ett friskt och harmoniskt liv.

Grå starr, på en 70-årig kvinna, tillbakabildades till nära nog normalt seende. Nu har det gått tre år och effekten sitter i!

Ett synfel på en annan äldre kvinna motsvarande +3,0, blev på två månader +0,5.

En blind person sedan 16-årsåldern hade inte sett skillnaden mellan ljus och mörker under hela sin livstid. Hon hade bara sett svart tills hon vid 83 års ålder kunde hon börja urskilja saker i rummet.

Glaukom, tidigare felaktigt kallat grön starr, anses av ögonläkare som obotligt och kräver livslång behandling med ögondroppar. Hos de flesta friska personer ligger ögontrycket på mellan 10 och 20 mm Hg (millimeter kvicksilver). Om man har sjukdomen diagnostiserad och har fått ögondroppar ordinerade, anser man i de flesta fall att det är lämpligt att trycket ligger under 20. Den aktuelle mannen, med ett tryck på båda ögonen uppmätt till 30 mm Hg, minskade trycket till 18 mm Hg, på fyra dagar - och använder fortfarande inte dessa ögondroppar, som anses nödvändiga livet ut..

Nu är frågan: Vad väljer du?

Om vi utgår från det senare exemplet (och det finns tusentals fler) så är valet att tro på ”sanningen” att det är obotligt och att det gäller att ta ögondroppar, tillverkade av ett stort läkemedelsföretag, varje dag, livet ut. Eller att prova modern naturvetenskap, den som förenar rymdforskningen med biologin – att allt, materia och antimateria, i universum handlar om radiovågor och frekvenser.

Wellnessguide har i tidigare artiklar berättat om strikt vetenskapliga experiment där farmakologiska ämnen bytts ut mot enbart dess elektromagnetiska signal. Med samma verkan som medicinen, ämnet eller det som är gängse uppfattning: kemisk påverkan.

Såväl exemplet med glaukom, som djuren och de andra problemen med synen – fick ett lyckat förlopp genom behandling med millimetervågor, radiovågor. Katten i exemplet lade sig över apparaten som sände vågorna, hon placerade själv sitt sjuka underliv över apparaten. Efter en vecka var hon frisk och är det fortfarande efter ett år.

Läs mer om millimetervågor på http://mr-ab.se/...

Läs mer om de droppar som läkare skriver ut för att patienter med Glaukom ska ta livet ut: "Läs noga denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel", står det.

Patienten avråds använda medicinen vid njurproblem, allergier, leverproblem, bindhinneproblem, om patienten är gravid eller ammar. Exempel på biverkningar: Ökat tryck i ögat (!), dimsyn, ögonirritation, ögonsmärta, kliande ögon, torra ögon, rödögdhet, klåda, rodnad eller svullnad i ögonlocken, huvudvärk.

Detta var bara början, vad sägs om följande biverkningar:
Minskad eller oregelbunden hjärtfrekvens, försämrad hjärtfunktion, hjärtklappning, bröstsmärta, känsla av tryck i bröstet, astma, svårighet att andas, andfåddhet, yrsel, trötthet, minnessvårigheter, depression, svårt att sova, nervositet, smärta och skakningar, minskad sexuell lust, hosta, bihåleinfektion, inflammation i matstrupen, buksmärtor, orolig mage, frekvent tarmtömning, diarré, muskelsmärtor, ryggsmärtor osv osv.

Aho Rebas, patient med glaukom, skriver i DN: "Av ren och dumdristig nyfikenhet har jag tagit mina först droppar av detta gift och upplever redan ett dussin av de angivna biverkningarna..."

Wellnessguide undrar oroligt vem som är hästhandlare i sammanhanget? De som hävdar vetenskaplighet med en medicin som kan ge biverkningar enligt en lång lista som får en reflekterande människa att baxna. Eller de som erbjuder alternativa metoder med en möjlig effekt, men utan biverkningar?Spa