Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Den svaga signalen har en frekvens som stimulerar blodets mikrocirkulation - den som för ut syre och näring till cellerna och för bort slagget.
Halva läketiden
31-åriga Marlies Schild har hittills vunnit 33 slalomsegrar i Världscupen. Precis före jul, under en Världscuptävling i Åre, slet hon av ett ledband i höger knä. Hon opererades i Innsbruck och vilade tre veckor innan hon kunde börja med ”intensivrehab”. Men normaltiden är tre månader för att komma tillbaka en sådan allvarliga skada som Marlies hade. Det är viktigt att inte börja med någon som helst form av träning förrän knät är helt oömt och känns helt stabilt.

Hon hade naturligtvis de främsta specialisterna till sin hjälp. Man ska träna både muskler och balans, till exempel med ett kraftigt gummiband. I början är det klokast att träna musklerna med sträckt knä, eftersom man därigenom minimerar risken för nya ledbandskador.

Den 12 februari, efter halva normaltiden för läkning, körde Marlies snabbare än sin syster Bernadette i Slalom VM i Schladming. Marlie Schild kom nia!

– Det känns som en gåva att jag kan åka. Fyra, fem veckor efter åreolyckan kände jag att det kunde vara möjligt, sa Schild till media.

Frågan återstår då. Vad gjorde Marlies Schild, utöver det vanliga, för att halvera läkeprocessen och kunna bli bland de tio bästa i världen i VM?

Enligt henne själv berodde det på rehab-klinikens råd att använda BEMER-mattan varje dag, åtta minuter morgon och kväll. De speciella frekvenserna i magnetfältet som BEMER-utrustningen sänder ut, stimulerar försvagad mikrocirkulation. De sexton minuterna varje dag motsvarar 4-5 timmars rask promenad för blodomloppet. Praktiskt om man är skadad som Marlies var. Cellerna fick då rikligt med näring och syre för att bygga upp ledband och muskulatur igen. Effekten förstärkes sedan när hon även kunde börja träna igen, med fortsatt BEMER 16 minuter om dagen.

Ja, vad ska man tro när verkligheten överträffar dikten(!)?

http://www.heute.at/...Spa