Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Grundplåten till hälsa
Ok, de flesta vet kanske att hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken. Och innan vi dör har vi haft många olika symptom och sjukdomar. Men vad gör vi åt det?

En del är förvånansvärt fast i sitt öde. "Min pappa blev 70 år, då blir jag det också." Även "rationella" personer blir irrationella kring sin egen hälsa. Vi har en tendens att skjuta upp viktiga saker för att sedan bli väldigt överraskande vid en allvarlig sjukdom.

Inflammation anses bland de flesta forskare vara sjukdomarnas moder. Det gäller cancer, det gäller förstås hjärt-kärlsjukdkomar. Så varför gå omkring med en kronisk inflammation?

Mer specifikt kan det uttryckas som att problem i blodkärlen ligger bakom de flesta hälsoproblemen idag. Det är där som inflammationen börjar.

Dålig blodförsörjning i olika organ och vävnader leder till begränsad tillförsel av näring och syre till cellerna. Detta försvagar dessa organ och förr eller senare yttrar sig symptomen som en mer eller mindre allvarlig sjukdom.

Detta är ett av skälen till att regelbunden motion är så viktigt. Ökad cirkulation ökar sannolikheten för att cellerna för det flöde som bidrar till att de klarar sitt livsviktiga jobb. Bättre med lågintensiv rörelse varje dag, än tre hårda pass på gymmet och resen av tiden stillasittande. Detta är en enkel sanning.

Under flera år nu, provar Wellnesspatrullen mer avancerade program för hälsa. Skriv gärna till per@wellnessguide.se om du vill ha konkreta råd kring hur du säkrar dina blodkärl och blir av med inflammation!Spa