Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Glöm det där med tantra!
Hur skulle det vara om vi slutade att benämna det som är det mest naturliga med ord som t.ex. tantra? Ja, jag har själv skrivit en hel del om tantra, just för att det i original är ett uttryck med den rätta innebörden för det jag menar. Enda problemet är då att det för många låter som något främmande, något som inte riktigt känns tillgängligt, det blir en speciell teknik som måste läras, något man kanske måste gå på kurser för att få tillgång till. Det kanske till och med låter flummigt och det kopplas ihop med en annan kultur, något avlägset långt utanför den egna kroppen.

Det jag vill dela med mig av handlar om den egna kroppen. Att helt enkelt (nej, det är inte så enkelt, men fullt möjligt) ta tillbaka den egna kroppen. Att börja känna vad som pågår där, inuti dig själv. Det är inte så ovanligt att kvinnor inte känner när mannen kommer inuti skötet. De kanske märker att han stönar till, slappnar av, men de känner inte själva sädesvätskan fylla slidan. Mannen känner heller inte alltid kvinnans orgasm rent fysiskt, han hör hennes läten, men han känner inte sammandragningarna i slidan. Om de var totalt närvarande i kroppen skulle frågan: Kom du? aldrig någonsin behöva uppstå. Då är det så uppenbart och en så stark skön känsla som expanderar ut i den andres kropp så att det blir mer vanligt än ovanligt att båda också kommer samtidigt.

Hur gör man då detta? Hur tar du din egen kropp i besittning så att alla sensationer kan förnimmas in i minsta detalj? En början kan vara att bli medveten om vad du känner och vad du inte känner. Nästa steg är att våga uttrycka det till partnern. Det handlar om ärlig kommunikation. Det kan också finnas spänningar där, emotionella och fysiska som kanske behöver bearbetas, men resultatet, att bli mer närvarande och kunna uppleva sann älskog fullt ut är värd vartenda steg på vägen.

Om du inte är närvarande i din egen kropp, vem ska då vara det?Spa