Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Falsk Varudeklaration av dig själv?
I början av en relation vill alla visa upp sina allra bästa sidor. Längtan efter kärlek och närhet är så stor och du vill inte skrämma bort din presumtiva partner. Att något verkar vara bra säljer ju givetvis bättre, som t.ex. när du ska sälja ditt hus. Visst är det sjöutsikt, men varje sommar blir huset invaderat av myror. Myrorna berättar du inte om, det får de nya ägarna upptäcka själva. Att de sedan blir besvikna behöver du inte bry dig om eftersom du inte längre är där med dem. Med en partner är det lite annorlunda.

Hur skulle din varudeklaration se ut om du var ärlig och hur skulle en ny relation kunna se ut om ni båda vågade visa vilka ni är? Att överdriva och skönmåla till gränsen av osanning är något som händer ibland i början av en relation, speciellt vanligt kanske när det gäller nätdejting, men om du håller dig till sanningen, vem är du då och vad är det du inte vill berätta för en ny partner? Om du tittar på de sidorna och ser om det kan finnas en längtan eller ett behov under varje beteende som du kanske skäms över, vad ser du då? Skulle det vara möjligt att berätta att du har den längtan eller det behovet, våga vara mer sårbar för att redan från början kunna starta med en mer autentisk, realistisk relation?

Om man tänker sig en kärleksrelation på samma sätt som ett långvarigt samarbete, ett kompanjonskap där man redan från början stämmer av vilka förväntningar som finns, vilka behov man har, vad båda längtar efter och hur man skulle kunna skapa det, och sedan kommunicerar från den plattformen istället för att gå in i en drömvärld uppbyggd på falska förväntningar, vad skulle vara möjligt då när det gäller att ha en nära, intim relation?Spa