Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Enkel andning
Gå ned i vikt, sov bättre och håll dig frisk! Käcka råd, men hur då, då?

Andas rätt, människa. Sluta med den grunda, lätt stressade andningen. Börja istället med den djupa inandningen som du lååångsamt blåser ut genom näsan.

Jag noterar medias stressade råd kring kost och motion. Jag ser hur många stressar till sin träning, avverka ett yogapass och skyndar vidare. Inte sällan tar vi typ hissen till gymmet. Bilen eller bussen självklart. Det går ju fortare...

Den som antingen vaknar med torr mun, snarkar, sover dåligt, stressar eller andas med öppen mun - har många skäl att förbättra sin andning.

Ett dåligt andetag är snabbt och oregelbundet, går ofta genom munnen och stannar högt uppe i bröstet. Ett bra andetag går avslappnat, ljudlöst och rytmiskt genom näsan, ned i magen.

För att utveckla hälsan handlar det varken om att äta mycket för att få i sig näring, eller att andas mycket för att få in syre i kroppen. För att skapa hälsa är poängen att näring och syre når ALLA celler i kroppen. Fel mat i fel proportioner göder fetma, och föder inte ämnesomsättning på det sätt kroppen behöver för att tillgodogöra sig näringen på bästa sätt. För mycket syre kroppen leder till fria syreradikaler som försurar och skapar grogrund för sjukdom...

Genom att andas långsamt blir balansen mellan syre, kväve och koldioxid bättre. Cellandningen optimeras och energi skapas. Genom att äta långsamt kan maten brytas ned bättre och tas om hand av cellerna!

Så andningen kan vara nyckeln till ett friskare liv på flera sätt. Den kan lugna ned livstempot en smula...Spa