Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Lagets glädje, lagets triumf
EM Guld igen för Sverige
U19-landslaget i fotboll för damer vann EM Guld, igen. Det var tre år sedan senast. Landslaget slog Tyskland i semifinalen och favorittippade Spanien i finalen med 3-1. Tyskland har 81 miljoner invånare och Spanien 47. Så många fler tjejer lär sig fotboll i dessa länder, än i Sverige. Ändå vinner Sverige igen. Hur är det möjligt?

U21-landslaget i fotboll för herrar vann också i somras. Här har Wellnessguide lite insyn i vad som sannolikt påverkade utfallet.

Ett lag är mer än summan av varje spelares spelskicklighet. I den grenen har Sverige inte en chans. det finns bara en Zlatan. Men i lagbygget och själva spelet handlar det om så mycket mer än att vara bra med bollen själv. Det handlar mer om att skapa rörelsen för hela laget, samtidigt.

När varje spelare i ett lag är i sitt bästa tillstånd tillsammans, då finns det förutsättningar för små underverk. Det kan skapa frustration att missa en passning, eller när en medspelare gör ett misstag. Men när den enskilde spelaren inte låter sig påverkas av sådant och snarare peppar andra och blir peppad av laget, då växer helheten som system betraktat.

Hur kan det då gå till?

Jo, Anders Nilsson, Heart Math, tränade koherens med spelarna. I detta sammanhang handlar det om att avslappnat fokusera så att såväl hjärta, som mage och huvud är i samma fas. Det är hjärtvariationen som styr detta. Hjärtat står för helheten och sänder hela tiden signaler som kommer tillbaka med information. Den förmedlas till mage för handling och till huvudet för olika specialiteter. Men inte för att tänka, det hinner inte en fotbollsspelare som ska vara tajmad och snabb på plan.

Wellnessguide är medarrangör till ett möte kring dessa frågor den 23 oktober i Stockholm. Varmt välkommen att anmäla dig här http://hjrtats-affrsinriktning.confetti.events/...Spa