Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Då eller sen?
Få säger sig vilja bli mindre närvarande i sina liv. Men fortsätter ändå att ha dåligt samvete för något de borde gjort, eller ha ångest för vad som kan inträffa i framtiden.

Närvarande är den som har sin uppmärksamhet här och nu. Belöningen är en naturlig handlingskraft som kommer inifrån. Den som tänker lite väl mycket blir ofta smått förlamad av alla alternativ som står till buds - och hur fel det kan bli. Den som är närvarande grämer sig inte så mycket och oroar sig mindre.

Du som är närvarande möter andra mer naturligt. När du är dig själv, så blir andra sig själva. Det leder till mer kärlek, harmoni och frid i ditt liv. Till råga på allt blir du mer skapande.

Det är egentligen enkelt att vara närvarande. Att bara vara. Men detta är inte lätt ett samhälle befolkat av "huvudfotingar" - fyraåringens teckning av människan med ett stort huvud, ingen kropp, men ben som springer direkt ur huvudet. För det är det som är hemligheten: att vara i sin kropp och inte i sin knopp.

Vi må leva i ett välstånd. Men de flesta verkar vara fångar i tankarnas terrorism. Hela tiden nya tankar som pladdrar än hit, än dit. Som en tjattrande apa håller huvudfotingen på. Jobbiga minnen, vägran att släppa oförrätter och att säga förlåt själv...

Här på Wellnessguide finns många artiklar om mindfulness, yoga och kurser i att möta sig själv. Ett tips för den som vill leva mer i glädje utan att behöva jaga varken en nytt resmål eller pengar för att finansiera en (kortsiktigt) tröstande konsumtion.Spa