Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Det finns möjligheter även i motgången!
Bryr du dig?
Ibland kan det vara skönt att känna sig som ett offer. Nej, kan det egentligen någonsin vara skönt? Att bli omhändertagen och ompysslad skadar väl inte då och då. Men offerrollen är nedbrytande!

Den som inte är ett offer, tar ansvar för sin hälsa. Grunden är nog, trots - eller just för att det är sådan hysteri kring vår kost -, ändå att sova bra om natten, ha ett aktivt liv, motionera regelbundet och se till att utvecklas lite grann mest hela tiden.

Intentionen med sitt liv styr det mesta. Kosten kommer inte på topp-tre när man rådfrågar Hippokrates eller moderna hälsoproffs. Viktigare är då din attityd till dig själv, till andra och livet. Sedan kommer andningen. Den ska transportera livsviktigt syre till cellerna. Men för att det ska fungera optimalt behövs det, kanske lite otippat, mer koldioxid än vad den normalstressade personen behåller varje andetag.

Generellt sett ska vi andas färre gånger per minut för att spara energi och genom en långsammare utandning behålla koldioxiden lite längre. Den behövs till kolsyran som bidrar i transporten av syret till cellerna.

Mycket av detta sker automatiskt för den som tränar och höjer pulsen. De som vardagsmotionerar mer stillsamt kanske ska se till att andas djupare och mer medvetet varje dag!

Det hela är ju som ett svänghjul. Trögt att komma igång. Men väl i gång infinner sig en längtan att fortsätta. Själv har jag, förutom ett aktivt vardagsliv, 4-5 aktiviteter per vecka. Hinna med? Jag tittar inte så mycket på teve...I genomsnitt tittar en vuxen svensk 3 timmar om dagen. Som sagt: bryr du dig?Spa