Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Att inte begära det omöjliga.
Har du förväntningar på någon i din omgivning, som inte infrias? Längtar du efter att någon du har en relation med, plötsligt ska vakna upp och se något om dig eller sig själv som skulle kunna ge mer kärlek och näring till relationen? Väntar du på förklaringar som du aldrig får? Fortsätter du att vänta på dessa förklaringar och önskade kärleksyttringar? Känner du dig missnöjd med situationen?

Hoppet är det sista som dör, brukar man säga. Hoppet kan hålla ihop många relationer lite längre än vad som skulle kunna anses vara sunt. Tänk om det du väntar på, det du längtar efter, helt enkelt inte är möjligt? Inte för att den andra personen håller tillbaka det av illvilja, utan för att personen du hoppas ska kunna relatera på ett visst vis helt enkelt inte är kapabel till det. Det kan finnas för djup anknytningsproblematik i den personens förflutna. Det är något som inte bara kommer att skifta av sig själv utan som behöver tas om hand först och det är inget som du kan ta ansvar för när det gäller någon annan.

Om du tänker tanken att du aldrig kommer att få en förklaring varför någon annan gjorde si eller så, varför någon beter sig på ett sätt som du inte kan förstå, skulle du då kunna släppa taget och bara låta den personen vara som den är? Om inte, vad behöver du då göra för att sluta känna dig missnöjd med situationen?

Konsekvensen kan bli att du behöver lämna relationen eller acceptera att det inte kommer att ändras och istället se att det är du som väljer att leva i en relation där du fortsätter att begära det omöjliga och på så sätt skapa ett missnöje. Det gäller att börja se var du tar dig an omöjliga relationer där du tror att den andra ska ändra sig. Den enda du kan ändra i en relation är dig själv och ditt förhållningssätt.Spa