Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Är du en tickande relationsbomb?
Människor går omkring som tickande bomber, förberedda att explodera när som helst. Nervsystemet är fullt aktiverat, fullt förberett på att gå in i en kamp vid minsta lilla impuls utifrån.

När jag kom till Bokmässan häromdagen, hade jag en mycket svag stämpel från dagen innan och gick till ingången för att få en ny. Kvinnan som stod där bad mig då att ta fram min inträdesbiljett, vilket jag gjorde. Efter att ha skannat av den sa hon till mig att den var från dagen innan och att jag behövde gå och hämta en ny för just den aktuella dagen.

”Okej, då gör jag det”, sa jag varpå kvinnan stirrade på mig som om hon såg i syne.

”Vet du, du är den första som inte har flippat ut” sa hon och jag såg hur lättnaden spred sig i hennes ansikte. Då var klockan halv två, mässan öppnade nio, så det kan ha varit en hel del människor som ”flippat ut”.

Jag förväntades alltså att ”flippa ut” för att jag varje dag behövde gå till Författarförbundets bord och hämta en ny biljett. Låter extremt jobbigt… Då menar jag inte att hämta biljetten, utan att hålla på att ”flippa ut” så där för så enkla saker. Och det är så de flesta människor lever sina liv, fullt i beredskap på att anfalla eller försvara sig, fly, fäkta eller kanske kollapsa. Nervsystemet styr alla reaktioner och responsen i alla relationer. Och det kommer inte från här och nu, är inte relevant i situationen, det blir en överreaktion och… det är inte så man har Realistiska relationer, vilket är titeln på min senaste bok, som jag just vid det här tillfället var på väg att gå in på Bokmässan för att föreläsa om…

Så mycket irritation och upprördhet i onödan i människors liv och i förlängningen också så mycket onödigt våld, så min vision är att alla så tidigt som möjligt ska kunna få tillgång till mer närvaro och naturliga realistiska relationer!Spa