Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Antirynkkrämen nummer 1
Använder du den inte redan är det hög tid att börja. Jag syftar givetvis på kräm med hög solskyddsfaktor – den enda antirynkkrämen som bevisligen fungerar, enligt många. Jag hade själv denna syn fram tills att jag under året som gick började sätta mig in anti-aging-medicin och forskningen på detta område, men är nu övertygad om att det faktiskt finns ämnen som har förmåga att tränga ned i hudens olika lager och där verka preventivt, ja till och med kunna återskapa sådant som gått förlorat i åldrandeprocessen. Läs till exempel inläggen nedan: "Ny studie: Bidrottninggelé ökar kollagenproduktionen" och "Nanopartiklar som anti-aging - fantastiskt eller skadligt?"

Solskyddskräm förblir dock antirynkkrämen nummer 1, och är tillsammans med mjukgörande krämer som tillför huden fukt, ett måste för den som som vill förlångsamma åldrandeprocessen och behålla en ungdomlig hud, så länge det bara går. Receptet är enkelt och lyder:

1. Kräm med spf 50 i ansikte, på hals, dekolletage och handryggar. Applicera varje morgon (efter serum och ansiktskräm men före foundation och/eller annan makeup), året runt, på de delar som utsätts för solens strålning. Under sommartid, då du vistas mycket utomhus; använd rikligt med kräm – överlag tar vi för lite solkräm åt gången – och applicera nytt lager med några timmars mellanrum eller om du badat eller svettets extra mycket. Detta gäller även molniga dagar, eftersom molnen inte skyddar mot de skadliga UVA-strålarna (men däremot mot UVB). Tänk på att solskyddsfaktorn inte höjs, även om du applicerar flera lager. Prova dig fram till vilken kräm som passar dig bäst. Kanske känns en kräm med spf 50 för kroppen lika bra som en som är avsedd för ansiktet, och då får du dessutom betydligt mer kräm för pengarna. Om du tycker att krämen känns för fet och/eller upplever att du blir blank, finns det till exempel en särskild spf 50-kräm för ansiktet som utlovas vara ”mattifying”, att köpa på apoteken.

2. Kräm med den spf som passar dig, beroende på hudtyp och yttre omständigheter, på övriga kroppen. Förslagsvis spf 30. Du kommer att få färg trots relativt hög spf och solbrännan kommer dessutom att sitta längre, när du inte rodnar eller bränner dig.

3. Mjukgörande krämer (exempelvis fuktighetsbevarande läkemedel som kräm eller hudlotion som finns på apoteken) – smörj, smörj, smörj.

4. D-vitamintillskott (D3) är ett måste om du är så noggrann som du bör vara (ur ett anti-aging-perspektiv) med att använda solskyddsfaktor, eftersom solskyddsfaktorn förhindrar kroppen att ta upp solljuset och bilda D-vitamin. Tänk på att D-vitamin är fettlösligt och för upptaget är det därför viktigt att du får i dig lite fett, i någon form, samtidigt som du intar tillskottet.

KÖP DINA KOSTTILLSKOTT PÅ EKOBUTIKEN.SE: http://www.ekobutiken.se/...Spa