Välbefinnande varje måndag Nyhetsbrev GRATIS
Ange din e-postadress:

Tyck gärna till om sidan! Skicka ett mail till oss. Klicka här!


Bekämpa 80 % av åldersförändringarna - här är bästa tipsen
Experter menar att endast 10-20 procent av hudens åldrande är kronologisk och genetiskt betingad, och därmed oundviklig. Det innebär att hela 80-90 procent av åldersförändringarna – såsom fina linjer, rynkor och pigmentfläckar – orsakas av externa faktorer och därmed går att bekämpa.

UV-strålning från solen är den största boven i dramat, följt av rökning. Också sjukdomar, föroreningar, stress, sömn, kost, alkohol och motion spelar in, samt ansiktsuttryck. Här är bästa tipsen för att bekämpa hudens åldersförändringar:

1. Passa dig för solens strålar; håll dig i skuggan, skydda dig med i första hand kläder och bredbrättad hatt, i andra hand kräm med hög solskyddsfaktor.

2. Undvik rökning, även passiv sådan.

3. Smörj dig regelbundet med mjukgörande och fuktbevarande krämer (gärna med solskyddsfaktor och A-vitamin/retinol i).

4. Undvik återkommande och ofta ihållande ansiktsuttryck som att kisa med ögonen, rynka ögonbrynen, rynka pannan, dra ihop munnen till en cirkel med rynkad överläpp som resultat (som vid rökning).

5. Stressa ned dagtid och ha en god sömn nattid.

6. Håll dig frisk.

7. Drick måttligt med alkohol (ett glas rött vin då och då, som innehåller stora mängder av antioxidanter, kan vara gynnsamt för huden).

8. Ät rikligt med enkelomättade fetter (t ex avokado och nötter) och omega-3-fettsyror (fet fisk) och mindre av snabba kolhydrater.

9. Motionera regelbundet och få in högintensiv träning med jämna mellanrum.

10. Estetiska behandlingar som CO2-laser, kemisk peeling, IPL och liknande samt injektionsbehandlingar med hyaluronsyra och botulinomtoxin kan göra underverk med redan solskadad/åldrad hud.

KÖP DINA KOSTTILLSKOTT PÅ EKOBUTIKEN.SE: http://www.ekobutiken.se/...Spa